Menu

Skosztuj tradycyjnych polskich potraw i zakochaj się w produktach regionalnych z każdego zakątka Polski

Filozofia naszej kuchni opiera się na porach roku – zawsze wykorzystujemy odpowiednie owoce i warzywa, aby mieć pewność, że są one naturalnego pochodzenia, a w pozostałej części roku korzystamy z różnego rodzaju kiszonek i marynat. Nasi kucharze to świetny zespół pasjonatów gotowania z wieloletnim doświadczeniem zdobytym pod okiem uznanych szefów kuchni.

Przekąski

Winniczki z warmii w masełku czosnkowym 6 szt.

Cena: 29 zł

Tatar z polędwicy wołowej

siekany na bieżąco wymieszany z jajem ekologicznym podawany z chlebem
Cena: 55 zł

Ser górski grilowany z żurawiną

Cena: 24 zł

Talerz polskich specjałów

regionalne wędliny i sery dla 2 osób (200 g)
Cena: 59 zł

Śledź w oleju lnianym

z cebulką i ziemniakiem
Cena: 24 zł

Zupy

broth

Rosół

codziennie świeży i aromatyczny podawany z domowym makaronem 0,25 l
Cena: 25 zł

Żurek treściwy w chlebie/bez chleba

z jajem ekologicznym i białą kiełbasą 0,25l
Cena: 33zł/23 zł

Chłodnik litewski

0,25l
Cena: 25 zł

Warsaw style beef tripe (0.25 l)

Flaki wołowe po warszawsku 0,25l

Cena 35 zł

Dania główne

Gołąbki

Gołąbki

zawinięte w liściu kapusty, mielone mięso wieprzowe z sosem pomidorowym i ziemniakami 2 szt.
Cena: 49 zł

Homemade bigos

Bigos domowy

z Wielkopolskich długo gotowanych z leśnymi grzybami i czerwonym winem 250g podawany z chlebem
Cena: 49 zł

Schabowy xxl

z zasmażaną kapustą i ziemniakami
Cena: 55 zł

Grilled polish sausages

Polskie kiełbaski z grilla

zestaw trzech kiełbasek (zwyczajna, biała, kaszanka) podawanych z chlebem, chrzanem, musztardą i ketchupem 3 szt.
Cena: 49 zł

Sałata ze świeżych warzyw z piersią kaczki (200 g)

Cena: 39 zł

roasted duck

Pieczona kaczka

serwowana z żurawiną, racuchami z jabłkiem i glazurowanymi buraczkami
Cena: 1/4 - 55 zł | 1/2 - 90 zł

Rolada Śląska

zraz wołowy zawijany z boczkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym, musztardą, serwowany z modrą kapustą i kluskami śląskimi
Cena: 59 zł

Policzki wołowe

z kluskami śląskimi i buraczkami
Cena: 65 zł

Sałatka z grilowanym kozim serem

Cena: 39 zł

Sałatka z ku*czakiem wegan

Cena: 45 zł

Stek z polędwicy wołowej

200g z wędzonym kozim serem i sosem pieprzowym, oraz grillowanymi ziemniakami i warzywamii
Cena: 89 zł

Udo z gęsi

serwowane z kopytkami szpinakowymi i sałatką
Cena: 85 zł

Sandacz

z gotowanymii ziemniakami i warzywami
Cena: 65 zł

Pierogi

Pierogi ruskie (6 szt.)

z okrasą i śmietaną
Cena: 33 zł

Duck dumplings (6 pcs.)

Pierogi z mięsem kaczki (6 szt.)

serwowane z żurawiną
Cena: 43 zł

Dumplings with spinach and goat cheese

Pierogi ze szpinakiem i kozim serem

Cena: 35 zł

Dumplings with stewed sauerkraut and forest mushrooms (6 pcs.)

Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi (6 szt.)

okraszone masłem
Cena: 37 zł

Mix pierogów (8 szt.)

4 rodzaje pierogów po 2 szt.
Cena: 49 zł

Pierogi z jagodami

4 rodzaje pierogów po 2 szt.
Cena: 39 zł

Pierogi z mięsem wieprzowym

Cena: 35 zł

Menu dziecięce

Paluszki z indyka

w panierce z opiekanymi ziemniaczkami i sezonowymi warzywami
Cena: 31 zł

Pierogi z serkiem na słodko (5szt.)

z żurawiną
Cena: 29 zł

Desery

Napoje

Telefon

+48 662 254 215
+48 22 692 40 52

Email

restauracja@specjalyregionalne.pl

Otwarte

Pon. - czw. 12:00 - 22:00
Piąt. - sob. 12:00 - 23:30
Ndz. 12:00 - 22:00

Adres

Specjały regionalne
ul. Nowy Świat 44
00-363 Warszawa


    Scroll to Top